Ons team

Met een klein team proberen we je in de week van het afscheid te ontzorgen. Mariska regelt de uitvaart en is je vaste aanspreekpunt. Meestal is zij al degene die de telefoon aanneemt. Zij verzorgt het aannamegesprek waarin je wensen worden besproken en vastgelegd. Vervolgens brengt zij je elke dag een bezoek om de dag van de uitvaart samen voor te bereiden. Daarna leidt zij de uitvaart op de dag van het afscheid. Ook de verzorging doet zij zoveel mogelijk zelf. Daarnaast bestaat het team uit Hetty, Maria, Vera, Minette, Jorita en Elmi. Zij zijn assistenten en zijn er om Mariska te ondersteunen waar nodig. Je kunt hen met name tegenkomen bij de verzorging of op de dag van de uitvaart.


Mariska van Vliet

Na zelf meermalen met verlies te zijn geconfronteerd, in het bijzonder het overlijden van onze zoon Sep, gaf een dierbare mij enkele jaren geleden het inzicht dat het ook iets voor mij zou zijn: mensen helpen in die emotionele, confronterende week, om samen met hen toe te werken naar het mooist mogelijke afscheid voor degene die zij moeten loslaten. 

Wat kun je van mij verwachten?

Het allerbelangrijkste is voor mij dat je met één vaste persoon te maken hebt. Vanaf het moment dat je mij belt, ben ik er voor je. Ik kom zo snel mogelijk bij je langs en zal uitleggen wat je kunt verwachten tot en met de dag van de uitvaart. Dit begint (zonodig) met het regelen van het vervoer, het geven van de laatste zorg en het regelen van de opbaring thuis of in een rouwcentrum. 

Samen en in alle rust zullen we keuzes maken die passen bij je dierbare én bij jou. Dat kan op vele manieren: traditioneel, ingetogen of juist uitbundig, sober of juist kleurrijk. In elk geval hoop ik je te inspireren om díe keuzes te maken waar je achteraf met een goed gevoel op terug kijkt. Er is vandaag de dag heel veel mogelijk. Ik vertel je graag wat de mogelijkheden zijn. Misschien moet je over sommige dingen wel eerst even nadenken. Of blijkt na een dag dat je iets toch liever anders zou willen. Dan passen we dat zo mogelijk aan.  

We zullen samen afstemmen welke rol je bij het afscheid wenst te vervullen. Misschien wil je zoveel mogelijk zelf doen. Of juist niet. Ik zal je waar nodig ondersteunen.

Ook het proces naar de dag van het afscheid toe is belangrijk. En daarom kom ik elke dag bij je langs. Ik creëer in deze dagen ruimte en rust en bewaak het overzicht en de tijd. Zo probeer ik je zorgen weg te nemen in de moeilijke periode waarin je je bevindt.