De keuzes bij een uitvaart regelen

Na een overlijden van een dierbare moet er veel geregeld worden. Maar het is zeker niet nodig om alle keuzes en beslissingen al op de eerste dag van het overlijden te nemen. Om niet te veel tegelijk op je af te laten komen, proberen we deze zaken zoveel mogelijk over de dagen na het overlijden en voor de crematie of begrafenis te verdelen. Op deze manier blijft er ook nog ruimte over voor jezelf en je verdriet.

Mogelijk heb je zelf al heel goed voor ogen wat de uitvaartwensen zijn. Zo niet, dan begeleiden we je graag bij het maken van keuzes.


Kist, baarplank of wade

We beschikken over een breed assortiment kisten, baarplanken en wades (ook wel wikkeldoeken genoemd). Kisten zijn er in vele uitvoeringen. Van eenvoudige kisten met een printfolie of fineerlaag, tot massief houten kisten, in vele modellen. Ook beschikken we over een serie eco kisten.

Een mooi alternatief voor een kist is een wade of wikkeldoek. Voor veel mensen nog minder bekend, maar het komt steeds meer voor. Wij werken onder meer met de mooie, eerlijke producten van Wikkelgoed. Meer weten? Raadpleeg de documentatie.

Wikkelgoed - Catalogus
PDF – 12,6 MB 1754 downloads

Begrafenis of crematie

De keuze voor een begrafenis of een crematie is vooral een persoonlijke keuze. Vroeger werd de keuze veelal ingegeven door religie, tegenwoordig ook door gevoel. Voor de nabestaanden kan het wel verschil maken. Hebben de nabestaanden behoefte aan een tastbare gedenkplek? Wat was de wens van de overledene? Het kan heel belangrijk zijn om het daar bij leven met elkaar over te hebben.

Een steeds meer voorkomende manier van begraven is natuurbegraven. Het principe van natuurbegraven is veelal gelijk, maar in de uitvoering kunnen er wel verschillen zijn. We leggen je die verschillen graag uit zodat je kiest voor de vorm van natuurbegraven die het meest bij je past.

Uitvaartlocaties

De keuze waar de afscheidsdienst gehouden wordt, is een belangrijke keuze. Veel mensen zijn bekend met de mogelijkheden van de kerk of de aula van het crematorium.

Een afscheidsdienst kan ook op andere plekken gehouden worden. Denk aan een schouwburg, een zaal of een kapel. 

Maar heb je wel eens gedacht aan de mogelijkheid van je eigen achtertuin, de bedrijfshal waar iemand zijn hele leven heeft gewerkt, het café waar iemand graag kwam, de voetbalkantine of een andere plaats waar iemand graag zijn tijd doorbracht? 

Een afscheidslocatie waar iemand persoonlijk bij betrokken was, geeft een bijzondere dimensie aan het afscheid.


Rouwvervoer

Naast de traditionele rouwauto die in meerdere kleuren en modellen beschikbaar is zijn er vele keuzes voor wat betreft het rouwvervoer. Zo kun je ook kiezen voor een rouwbus, een rouwkoets, een motor met zijspan, een VW T2 (hippiebus) of een speciale kinderrouwauto in de vorm van een Mini of een Fiat 500. Ook eigen vervoer is een mogelijkheid, denk aan een camper.

Rouwbloemen

Voor de rouwbloemen en rouwboeketten werken we samen met Dionne van Zutphen van Flow-Ever uit Zijtaart en Jacqueline van Aaken van Troostbloemen uit Odiliapeel. Beiden zijn uitermate vakkundig en vertalen jouw wensen in een bloemstuk op maat.

Kijk voor de bloemen van Dionne op www.flow-ever.nl en voor de bloemen van Jacqueline op www.troostbloemen.nl.  

Uitvaartmuziek

Uitvaartmuziek is vaak een vast onderdeel van de uitvaartdienst. Wat was de muziekkeuze van de overledene? Deze kan via een muziekinstallatie geluisterd worden, maar ook live ten gehore worden gebracht. Denk aan een koor, organist, pianist, of wellicht is er iemand in je naaste omgeving die muziek maakt. Dat maakt de uitvaartdienst heel persoonlijk. 


verzorgen en opbaren

Rouwdrukwerk

Rouwdrukwerk is eigenlijk een verzamelnaam voor alle gedrukte materialen die bij een overlijden komen kijken. Hierbij kunt u denken aan rouwkaarten met een overlijdensbericht, bidprentjes, bedankkaarten, een condoleanceboek en rouwadvertenties.

Begrafenis top 10

Bedenken hoe je een begrafenis of crematie wilt organiseren kan heel moeilijk zijn. Op onze pagina uitvaart of begrafenis top 10 geven we je daarom een aantal ‘tops als tips’. Kom je er zelf niet uit, dan kun je deze lijstjes wellicht gebruiken ter inspiratie. 

Verzorgen en opbaren

Nadat een dierbare overlijdt, is het prettig om de tijd te hebben voor het afscheid. Dit kun je doen door middel van verzorgen en opbaren. We leggen uit wat dit inhoudt en hoe we daarbij kunnen helpen.


Natuurbegraven

De duurzaamheidstrend die sterk in Nederland aanwezig is, heeft zich de laatste jaren ook verlegd naar begraven. Natuurbegraven was al lang bekend, maar is sinds een aantal jaren steeds populairder aan het worden. Steeds meer mensen kiezen ervoor en we leggen uit waarom.

Checklist uitvaart

Wanneer iemand om wie je geeft komt te overlijden, volgt er een zware en emotionele periode. Dat zaken omtrent de uitvaart dan pittig zijn om te regelen is vanzelfsprekend. Met onze checklist uitvaart willen we u op weg helpen met het maken van de ophanden zijnde keuzes.

Asbestemming kiezen

Als je kiest voor cremeren, rest je daarna de bestemming wat te doen met de as. Er zijn hierin tal van mogelijkheden waarover we je op deze pagina informeren.


Een bericht achterlaten?

Vul hier je gegevens in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.