Uitvaartkosten en uitvaartverzekering

Het is voor ons belangrijk dat van tevoren volledig duidelijk is wat de uitvaartkosten zijn. Afhankelijk van de keuzes die je maakt kunnen de uitvaartkosten oplopen. Het is niet de bedoeling dat je daar achteraf door wordt verrast.

Ten aanzien van uitvaartverzekeringen is belangrijk te weten dat je altijd zelf mag besluiten door wie je de uitvaart wilt laten verzorgen. Dit geldt ongeacht de uitvaartverzekeringsvorm en bij welke maatschappij je de uitvaartverzekering hebt ondergebracht, dus ook als je verzekerd bent bij DELA, Yarden of Monuta. Je bent niet verplicht de uitvaart te laten verzorgen door de verzekeraar of door de onderneming waar de verzekeraar afspraken mee heeft gemaakt. 


Uitvaartkosten

Wat een uitvaart kost, is moeilijk vooraf te voorspellen. Er zijn veel factoren die de hoogte van de ​uitvaartkosten​ beïnvloeden, zoals:

● Welke kist of wade kies je? 

● Kies je voor een begrafenis of een crematie? 

● Wil je je dierbare thuis of in een uitvaartcentrum opbaren?

● Hoeveel rouwkaarten wil je versturen? En wil je ook gedachtenisprentjes?

● Wil je een overlijdensbericht of rouwadvertentie plaatsen in de krant?

● Op welke locatie wordt de uitvaartdienst gehouden?

● Na de crematie: wil je een urn of een assierraad?

● Na de begrafenis: welke soort grafsteen of zerk kies je?

Onder andere de keuzes die je maakt op bovenstaande vragen zorgen ervoor dat de uitvaartkosten ver uiteen kunnen lopen. Dit neemt niet weg dat we graag meer inzicht geven in deze uitvaartkosten. Wanneer je aangeeft wat je wensen zijn, kunnen we je zeker vertellen wat daarvan de financiële consequenties zijn.

Uitgangspunt voor ons is dat we samen toewerken naar een persoonlijk afscheid, dat zoveel mogelijk aansluit bij je wensen en vooral: dat past binnen je budget. Onze ervaring is dat dat altijd mogelijk is.

 

Uitvaartverzekering

Het kan zijn dat je een kapitaalverzekering of een natura ​uitvaartverzekering​ hebt.

Met een kapitaalverzekering ontvang je een uitkering in de vorm van een geldbedrag. Dit geldbedrag kan worden gebruikt voor de financiering van de uitvaart en de bijkomende kosten.

Heb je een naturaverzekering afgesloten? Dan staat in de polis vermeld welke diensten geleverd zullen worden door de uitvaartverzekeraar. Meestal bestaat deze uitvaartverzekering uit een standaard basispakket met diensten en producten die voor de meeste uitvaarten nodig zijn. 

Of en zo ja, hoeveel je moet bijbetalen hangt sterk af van de wijze waarop je verzekerd bent. Daarnaast zijn de keuzes die je maakt voor het afscheid van invloed. Het is onze taak je daarin goed voor te lichten. Samen bekijken we de polis en nemen zonodig contact op met de uitvaartverzekeraar.

In alle gevallen maken we vooraf een kostenbegroting​.​ Je weet precies weet waar je aan toe bent. 

 

Een bericht achterlaten?

Vul hier je gegevens in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.