Rouwdrukwerk is eigenlijk een verzamelnaam voor alle gedrukte materialen die bij een overlijden komen kijken. Hierbij kunt u denken aan rouwkaarten met een overlijdensbericht, bidprentjes, bedankkaarten, een condoleanceboek en rouwadvertenties. Veelal kiezen mensen ervoor om meerdere van deze kaarten te printen en versturen. Het is ook mogelijk om een combinatiekaart te maken. Deze kan dienen zowel als een aankondigingskaart voor de dienst en als bewaarkaart. Voor rouwdrukwerk geldt hetzelfde als voor alle andere aspecten van een uitvaart: je kunt het zo persoonlijk maken als je zelf wilt.

Het vormen van een persoonlijke kaart

Bij Mariska van Vliet Uitvaartzorg streven wij altijd naar rouwdrukwerk dat voor een persoon gemaakt is. Waarvan nabestaanden kunnen zeggen: ‘dat kan alleen voor papa of mama gemaakt zijn’. Dit passen we toe op zowel beeld als tekst. We zoeken eerst naar de juiste vorm van de kaart. Standaard bieden wij enkel blanco kaarten aan in verschillende vormen. Zo kun je kiezen voor de vorm die jij mooi vindt: rechthoekig, rond, staand, liggend, etc. Ook drieluiken zijn mogelijk. Vervolgens moedigen we je aan om zelf iets te schrijven, maar mocht je dat willen, dan helpen we je hier graag bij. Desnoods hebben we ook tekstjes beschikbaar ter inspiratie. Qua afbeeldingen zoeken we iets wat past bij de overledene of maken we foto’s van iets wat hem of haar dierbaar was. Dat kunnen bijvoorbeeld foto’s zijn van bloemen die de persoon in kwestie kweekte of een foto van een plaats in de natuur die hem of haar dierbaar was. Wij maken dus een kaart die specifiek bij de overledene past.

Combinatiekaart

In de ons omringende regio kiezen veel mensen voor een kaart in combinatie met een gedachtenisprentje. Mensen gaan er vaak van uit dat dat zo hoort, maar dat hoeft niet. Tegenwoordig maken wij vaak combinatiekaarten. Hierbij is de aankondigingskaart van de dienst zo mooi en bevat zoveel persoonlijke details, dat deze ook direct functioneert als een bewaarkaart. Deze combinatiekaart sturen we naar de mensen die uitgenodigd zijn voor de uitvaart. We laten ook extra kaarten maken die je aan de mensen kunt geven die niet voor de dienst uitgenodigd zijn, maar die de kaart wel graag willen hebben. Uiteindelijk is dat voor de nabestaanden vaak ook voordeliger omdat er slechts één kaart gemaakt hoeft te worden.

Drieluiken

Ontwerpen van Mariska van Vliet Uitvaartzorg zijn zodanig vrij dat er makkelijk een drieluik van gemaakt kan worden. Dat is rouwdrukwerk waarbij er maar liefst zes kantjes beschikbaar zijn. Achterop worden dan belangrijke huishoudelijke mededelingen gedaan zoals waar en hoelaat de dienst zal plaatsvinden. De overige kantjes kunnen gebruikt worden voor foto’s, mooie gedichten of een persoonlijk verhaaltje. Met een dergelijke uitgebreide kaart creëren we dus een prachtige kaart ter herinnering. De nabestaanden ontvangen na de dienst vaak complimenten op een dergelijke kaart wat hen heel goed doet. Na de ellende van het verliezen van een dierbare, is dit een welkome gedachte. Voor een rouwadvertentie in de krant wordt vervolgens de kaart als voorbeeld gebruikt. Zodoende worden dezelfde teksten en afbeeldingen gebruikt en maken we één geheel.

Meer informatie

Wil je meer informatie wat betreft de mogelijkheden voor rouwdrukwerk? Of even van gedachten wisselen over bovenstaande? Bel ons op 0413 - 32 25 27 en we helpen je graag verder.